Lis na ovoce Zummo
Lisy na ovoce Zummo představují jedinečné pomocníky na odšťavnění ovoce. Tyto specializované automatické přístroje na odšťavňování citrusových plodů jsou vyvinuty tak, aby vyhověly vysokým potřebám v oblasti gastronomie.
Zummo vyniká kvalitním zpracováním produktů, funkčností, designem i kontrolou kvality použitých surovin při lisování ovoce. Jejich služby jsou rychlé, včetně poprodejní péče o zákazníky.
Čerstvě vymačkané citrusové šťávy na míru
Uživatelé odšťavňovačů Zummo dokáží zpracovávat širokou škálu citrusů, tedy pomerančů, citrónů, mandarinek, limetek, granátových jablek i grapefruitů.
Lisování ovoce je snadné, efektivní a rychlé.
Unikátní systém lisování Zummo
Jaké jsou tedy hlavní výhody Zummo odšťavňovačů při lisování ovoce?
- Šťáva se nikdy nemísí se slupkami, stroje ji nepoškozují a šťáva neobsahuje oleje či hořkou chuť.
- Celý proces je možné vidět. Jedinečné zařízení umožňuje nahlédnout do celého procesu odšťavňování, což zákazník ocení a přesvědčí se o kvalitě nabízeného produktu.
- Vysoká produkce se získáním prakticky veškeré šťávy nabízí optimální využití ovoce k maximální návratnosti investic.
- Odšťavňovače jsou kompaktní, aby mohly být umístěny i do stísněných prostor v provozu.
- Digitální sčítací programátor umožňuje nastavit množství citrusů pro vymačkání a sledovat lisování plodů.
- Rychlá návratnost je zajištěna obratem z vyrobených šťáv díky vysoce výkonnému otáčivému systému a vysoké produktivitě i úspornosti.
- Snadné čištění v podobě demontáže, čištění a sušení aparátu vám každodenně zabere jen 6 až 7 minut.
- ZUMMO modely pracují v těch nejnáročnějších podmínkách na plný výkon a vyznačují se dlouhou životností a vysokou spolehlivostí.
- Jde o mezinárodně certifikovaní produkty
Lisování ovoce obecně
Víte, jaký je rozdíl mezi vylisovaným ovocem a džusem z krabice?
Koupit si džus v krabici, i když je 100%, neřeší spolehlivý přísun vitamínů. Je totiž vyrobený z koncentrátů. Kyslík je příčinou oxidace a tedy kazení džusu. Při výrobě koncentrátu je třeba kyslík z pomerančové šťávy odstranit tím, že se pomerančová šťáva zbaví vody vznikne koncentrát.
Tím zmizí i pomerančová chuť. Ta je tam dodána zpět pomocí různých pomerančových esencí a olejů, které mají základ v přírodě a nemusí se označovat ve složení jako přidané chemikálie. Takže na konci procesu stačí dolít vodu, přidat chuť, protřepat, zamíchat a pasterovat pro delší trvanlivost.
Pomerančový džus z koncentrátu ztrácí živiny i vlákninu, která zpomaluje naplavování cukru do krvi. Při pasterizaci mizí i důležité přírodní antioxidanty a vitamíny. Do výsledného džusu jsou dodány chemickou cestou. Na výrobu litru pomerančové šťávy je třeba 13 až 16 pomerančů, 250 ml pomerančového džusu má stejné množství cukru, jako konzumace 3 až 4 pomerančů.
Fresh neboli smoothie je čerstvě vymačkaná ovocná nebo zeleninová šťáva, která si zachovává všechny důležité přírodní antioxidanty, vitamíny, živiny i vlákninu. Tělo jej přirozeně vstřebává, získává energii, vitalitu i zvýšení obranyschopnosti v podobě dobré imunity.
Zummo se inspiruje přírodou
Zummo uvádí novou generaci profesionálních automatických odšťavňovačů s vysokým výkonem i efektivností a prvotřídním designem.
Jak funguje systém automatického čištění?
Systém automatického čištění zlepšuje výtěžek odšťavovače díky automatickému filtru pro čištění. Tento nový filtr má polyuretanový pás, který se otáčí díky axiálnímu motoru při každém aktivaci odšťavovače. Pás vyčistí filtr tím, že odmítá semena a dužinu, která zůstane z extrakce šťávy, a nechá je ve stejných kontejnerech, kde se shromažďuje kůra vylisovaného ovoce.
Tím zajišťuje vyšší výnos. Automatický filtr je vždy čistý, bez nahromaděné buničiny, takže při jeho průchodu nedošlo ke ztrátě ani jediné kapky šťávy.